FAQ

Vanliga frågor och svar om pooler och pooltillbehör

Frågor och svar om pooler

Här finner Du vanligt förekommande frågor och svar angående våra pooler och pooltillbehör. Vi ställer också gärna upp och svarar på frågor om du ringer.

Kan man fylla mot poolväggen vid t ex stenläggning?

Man bygger poolen i en grop som vanligt och fyller med vatten. Sedan finns det några olika varianter

  • Man lägger frigolit eller alt en sk Platonmatta mot poolväggen. För att öka livslängden något kan man också rostskyddsbehandla plåten innan. Sedan fyller man försiktigt mot poolen med ett material som stelnar förslagsvis sand med en iblandning av cement. (sk lösblandad cement). Cementen och sanden skall självfallet blötas så att det sintrar ihop till en stel massa. Detta för att inte poolväggen skall kunna tryckas in vid t ex linerbyten mm.
  • Man ställer trästolpar mot stödbenen och därefter ställer man skivor mellan stolparna. Då bildas ett litet luftmellanrum mellan pool och fyllmassor. Skivorna bör vara så starka att de står emot fyllmassorna

Därefter när allt satt sig kan man stensätta om man vill.

Kan man gräva ner poolen?

Ja det går naturligtvis att ”gräva ner” poolen.. Det vanligaste är att man gräver en grop som är större än poolen och bygger den i gropen. Denna typ av pool är till skillnad från andra nergrävda pooler fribärande och kan stå för sig själv. Därför behöver man inte återfylla mot poolväggen. Detta är också en stor fördel då poolen blir varmare om den har luft runt sig.

Anpassa djupet på poolen till en altan el dy och gör ett snyggt trädäck runt poolen. Det kan också vara snyggt och praktiskt att låta den sticka upp en bit. En annan variant om man inte vill gräva är att göra ett förhöjd däck med nägra breda trappsteg upp till det nya däckplanet. Det finna hur många möjligheter som helst!

Hur kan ni vara så billiga?

Vår idé är att sälja bra produkter till absolut lägsta pris med garanti och service.

För att nå detta mål säljer vi från fabrik utan mellanhänder direkt till dig som kund. Man kan kort uttrycka det som att ni som kunder är våra återförsäljare och får dom rabatter som dom normalt erhåller. Ni som kunder är dessutom våra främsta försäljare. Vi skulle aldrig kunna sälja så mycket utan att ha nöjda kunder som rekommenderar oss. Dom stora volymerna gör också att vi kan förhandla till oss dom bästa inköpspriserna. Vi skär dessutom bort onödiga kostnader och begränsar utbudet till de mest populära modellerna.

Kan jag hoppa ner i poolen?

Visst tål poolen att hoppa ner i. Du kan även dyka om du gör det med förstånd (gäller storpool). Du bör inte dyka rakt ner i poolen eller använda trampolin men om du dyker ”grunt” så är det inga problem. Använd vanligt bondförstånd. Anledningen till att det i dom Amerikanska instruktionerna står att man kan inte hoppa mm har att göra med det Amerikanska rättssystemet där man kan stämma för vilken orsak som helst utan att det får några konsekvenser om du förlorar. T ex om du hoppar i poolen från 10 m höjd och bryter ett ben och tillverkaren inte har skrivit att du inte kan göra detta så åker han dit och kan få betala miljonbelopp. Som tur är gäller fortfarande sunt bondförnuft i Sverige. Vi måste dock påpeka att man skall inte ta onödiga risker eller bete sig dumt kring och vid bad i en pool.

Hur gör jag för att dammsuga poolen?
(Problem med att få igång dammsugningen)

Kör filtret i filterläge. sätt på dammsugarlocket i skimmern. Fyll dammsugarslangen med vatten genom att hålla den mot inloppsventilen. När slangen är full med vatten så för den under vattnet och anslut till dammsugarlocket. Om inte detta görs kommer pumpen bara att dra luft ur slangen och inget fungerar. Det är också viktigt att dammsugarlockets insug är under vatten och inte drar in luft. Dammsug!

När skall jag backspola sandfiltret?

När trycket har gått upp till ca 15-16 PSI på tryckmätaren. Detta sker normalt ca 1 gång/vecka. Tanken får aldrig utsättas för tryck över 20 PSI.

Behöver jag bygglov för poolen?

Bygglov behöver man som princip inte ha för att anlägga en pool, men det kan ändå vara lämpligt att kontakta den lokala byggnadsnämnden.

Vi visar gärna våra fina pooler!

För närvarande visar vi våra fina pooler hos oss i Fjugesta och hosos Poolcenter Syd i Helsingborg där kan du också köpa de flesta av våra tillbehör, samt se vår pool.
Leverans av pooler sker dock alltid från vårt centrallager i Fjugesta.

Vårt huvudkontor finner ni i Fjugesta.